redrosetattoo.se

Blogga om tatueringar

Kända tatuerare

Tatueringar blir mer och mer populära och det finns en del tatuerare som verkligen sticker ut ur mängden med sina verk. Det är viktigt att välja en bra tatueringsstudio när du ska tatuera dig, även om dessa mästare kanske inte är de första valen. Vårt mål med denna artikel är mest att berätta för dig om vilka fantastiska tatueringskonstnärer det finns, både i Sverige och i resten av världen.

Kända tatuerareEn känd svensk, kvinnlig tatuerare är Heidi Hay, som har sitt fokus på porträtt. Hon var den första kvinnan att starta en tatueringsstudio, vilket skedde år 1992. Hennes nuvarande studio ligger i Göteborg, dessutom är hon med i styrelsen i branschorganisationen Sveriges Registrerade Tatuerare (SRT). Ove Skog var en svensk tatuerare som upptäckte sitt intresse för tatueringar när han var sjöman. Hans artistnamn var Doc Forest och han var en av de första att reglera sin tatueringsverksamhet.

Kända internationella tatueringsmästare

Kat Von D är en amerikansk tatuerare som främst blev känd i tv-showen Miami Ink. Hennes riktiga namn är Katherine von Drachenberg och hon är född i Mexiko. Hon gjorde sin första tatuering som fjortonåring och upptäckte då att hon hade talang för tatueringskonsten. Efter att hon avskedats från Miami Ink på grund av samarbetssvårigheter startade hon sin egna studio i Los Angeles. Kat Von D har hunnit tatuera en del kändisar också, bland annat Jenna Jameson.

Sailor Jerry var en amerikansk tatuerare som egentligen hette Norman Keith Collins. Han föddes 1911 och dog 1973. Han höll hus i Hawaii och var speciellt känd för sina seglartatueringar. Han lärde sig tatuera redan som barn och började använda tatueringsmaskin under slutet av 1920-talet. Han tatuerade mycket under sin tid till sjöss, bland annat som skeppare. Bland hans verk var det vanligt att se motiv som exempelvis ormar, ankare och pinuppor.

Paul Booth är ytterligare en amerikan som är känd för sin tatueringskonst. Han är förutom tatuerare även skulptör, filmskapare och musiker bland annat. Han är känd för sina tatueringar med surrealistiskt tema och han har tatuerat medlemmar i band så som Slipknot, Slayer och Pantera. Han är helt självlärd när det kommer till målandet. Hans mörker har tilltalat många människor och han har fått en nästan kult-liknande grupp följare av hans tatueringskonst och andra skapelser.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 redrosetattoo.se

Tema av Anders Norén