redrosetattoo.se

Blogga om tatueringar

Vart gör man en tatuering i Sverige?

Om det här är första gången du ger dig in i tatueringsvärlden i Sverige kanske det kommer som en överraskning att det finns hur många skickliga tatuerare som helst att välja mellan, men här har vi samlat några av det mest omtalade i branschen till att börja med. När du väljer en tatueringsstudio för att tatuera dig bör du först tänka på vilken stil den tänkta studion specialiserar sig på, och om det passar din egna vision.

Vart gör man en tatuering i Sverige?Den första studio du kan titta till är East Street Tattoo på Skanstull i Stockholm, en studio som funnits i över tjugofem år och är högt aktad bland entusiaster. East Street Tattoo specialiserar sig på custom-tatueringar, det vill säga handgjorda motiv unika för varje kund, och är kända för att ofta bjuda in tatuerar från andra delar av världen. Om du har tur kan du här få möjligheten till en tatuering från utländska tatueringsjättar.

De mest populära stilarna

Salong Betong har ett namn som åberopar en estetik om gråa ytor och mörka linjer, men för dig som är ute efter en black-and-gray tatuering är det här exakt vad du söker. På Salong Betong specialiserar det sig på tatueringar i just svart och grått, och har nischat sig kring stilens realistiska detaljer och subtila skuggning som ger tatueringarna ett naturtroget djup. Salongen har nominerats i modevärlden som en av det största aktörerna i Sverige.

Imperial Tattoo erbjuder föga förvånande, med tanke på namnet, tatueringar i den väldigt populära japanska stilen. Här kan du få tatueringar som avbildar färgsprakande asiatiska drakar och demoner, och stilen lämpar sig väl för dig som är redo att täcka stora delar av kroppen. Tatueringar i Japansk stil täcker ofta hela armen till skuldran, eller hela överkroppen från bröstet till ryggen, med stor detaljrikedom i bilden. Salongen erbjuder även Old School.

Innanför dörrarna pryds studion av målningar och hantverk, och efter en första anblick inser du att det realistiska tavlorna producerats av samma konstnärer som förvaltar studions tatueringar, med samma häpnadsväckande kvalité. På Art Arrow Tattoo erbjuds tatueringar i realistisk tappning, med en specialisering på frihand. Det krävs en tillit till tatueraren att arbeta utan skiss, men med flera år av professionell erfarenhet blir varje verk garanterat unik och personlig i slutet.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 redrosetattoo.se

Tema av Anders Norén