redrosetattoo.se

Blogga om tatueringar

Tatueringsstilar

Det finns många olika tatueringsstilar och en av de vanligaste kallas Traditional, eller så kallad Old School-stil. Den slog igenom på 1930-talet och bilderna är oftast färgglada och djärva. Konturerna är vanligtvis tjocka och svarta, samt att denna typ av tatuering oftast är stor. Symbolerna som används varierar men till exempel hjärtan, ankare, pinuppor och rosor används flitigt. De vanligaste färgerna är svart, rött, grönt och gult inom denna tatueringsstil.

Tatueringsstilar

En annan tatueringsstil är New School, som faktiskt inte är så ny som den låter. Denna stil på tatueringar slog faktiskt igenom redan på 1980-talet. Det är ännu en färgglad tatueringsstil, dock ännu mer än vad Old School är. Stilen kan vara både explosiv och lite ”galen”, samt att figurerna oftast är serietidnings- eller graffitiinspirerade. Denna stil är lite mer som en blandning av olika tatueringsstilar och motiven är orealistiska.

Realistisk, Tribal, Watercolor, Minimalism och Irezumi

Den realistiska tatueringsstilen består mestadels av porträtt av människor eller djur, men även naturmotiv finns representerade i denna stil. Tribal är en av de tatueringsstilar som är äldst och den har sitt ursprung i uråldriga polynesiska kulturer från exempelvis Samoa och Hawaii. Förr hade dessa tatueringar en stor andlig betydelse och var en beskrivning av den tatuerades liv, medan de idag mest består av invecklade mönster som i princip alltid är svarta.

Tatueringsstilar

Watercolor är en tatueringsstil som är precis vad det låter som; tatueringar som helt enkelt ser ut att vara akvarellmålade. De ser ut att vara målade med en pensel och vissa ser inte alls ut som tatueringar. Minimalism är en annan tatueringsstil där du hittar tatueringar som är små, enkla och gulliga. Det kan till exempel handla om ett litet ord eller en symbol som inte drar blickarna till sig.

Irezumi är namnet på japanska traditionella tatueringar som utvecklades i Japan mellan år 1603 och 1868, men som är populära än idag. Faktum är att det är en av nutidens populäraste tatueringsstilar. Bland motiven hittar du bland annat Koifiskar, samurajer, körsbärsblommor, Buddah och geishor. Irezumi är faktiskt det japanska ordet för tatuering. Vilken av dessa tatueringsstilar är din favorit? Eller har du rentav någon annan favoritstil bland tatueringar än dessa?

Föregående Inlägg

© 2020 redrosetattoo.se

Tema av Anders Norén